Top Monaco bereikt!

Ja ja, op 24 oktober was het zover: ik heb het hoogste punt van Monaco bereikt :-)

Dat was nog een hele expeditie, met Leo en Truus naar Zuid-Frankrijk. (Voor wie hen nog niet kent: Leo = motor en Truus = navigator). Eerst naar Frankfurt rijden, daar op de nachttrein naar Alessandria (Italië) en vandaar door de Alpes Maritime naar Monaco. Zie blog voor meer details.

Monaco op een mooie zaterdagmiddag is natuurlijk een gekkenhuis. En met al die gestapelde éénrichtingwegen raakte Truus regelmatig de weg kwijt. Dan dacht ze dat ik op een weg reed die weliswaar slechts 3 m naar rechts lag, maar toch echt 20 m hoger.
Afijn, na de binnenstad drie keer doorkruist te hebben, kwamen we er toch uit.

Als je wat hoger komt is het uitzicht op het oude paleis en de haven best imposant.

Het hoogste punt, op de grens van Frankrijk en Monaco, heb ik bepaald met digitale kaarten (Mapsource) en Google Earth. (Zie blog)

Volgens deze informatie ligt dit huis op het hoogste punt. Helaas zijn Google en Mapsource het niet helemaal eens over het verloop van de grens, en terplaatse staan geen grenspaaltjes. Dus ik weet niet of dit huis net in Frankrijk of net in Monaco ligt. Maar ja, of het nou de linkerhoek of de rechterhoek van het huis is, het hoogste punt van Monaco staat op deze foto :-).

Volgens Truus is het hier 172 m hoog. Erg betrouwbaar is dat getal niet, want het springt regelmatig een paar meter op en neer. Deze waarde is ongeveer het maximum dat Truus aangaf, dus de Monegasken moeten er maar tevreden mee zijn.

Leave a Reply